eng hun

dream big. achieve it. find a motivator

ezért sírt Pharell Oprahnál komment komment

ezért sírt Pharell Oprahnál

By: ON 2014. április 16.

Nem ez lett volna a mai bejegyzés, de ahogy megláttam, hogy elérhető a neten Oprah Pharellel készített interjúja, gondoltam lecsapok rá addig, amíg el nem tüntetik - merthogy ez szokott a sorsa lenni. Azon már meg sem lepődtem, hogy az utolsó bejegyzésem témájához mennyire erősen kapcsolódik az, amiről beszélnek. LIFE CHANGING!

large-1_2.jpg

FYI: A világ egyik legismertebb zeneszerzője és producere, olyan sztárokkal dolgozott és dolgozik együtt, mint Kanye West, Jay-Z, Beyonce. 2O13-ban előlépett a háttérből, úgy igazán, hiszen megérett a sikerre: először a Get lucky, aztán a Blurred lines, majd végül a Happy repítette el őt egészen azokig a felhőkig, amikről már a nagymamája is mesélt neki. Hiszen róla mindenki tudta, hogy van benne valami. Már a nagymamája is folyton azt mondta, hogy nagyon sokra fogod vinni. Ezt a felismerést zene tanárai egészítették ki, hiszen a zenéhez is érzéke volt már fiatal korában. Most úgy emlékszik vissza rájuk, mint sikerének egyik forrásaira, hiszen nem magát vallja zseninek - erről már az előző bejegyzésben volt szó -, ő egyszerűen csak egy nagyobb célt szolgálva rakta ki azt, amit érzett, azt a valamit, amihez az egész élete vezette.

Látja az összefüggéseket, és fel is hívja a figyelmet arra, hogy semmit sem ér az életed anélkül, hogy figyelnél. Hogy látnád, hogy ki miért jött, és hogy azok, akik az életedben megjelentek, mind odáig vezetnek, ami az életedet is megváltoztathatja. Először az Alkímista c. könyv juttatta őt el erre a pontra, arra, ami segít a sikert elviselni: hiszen miről is szól? Az univerzum mindent összerak ahhoz, hogy meg tudd oldani a feladatodat, csak kőkeményen kell dolgoznod. Egészen addig, amíg nem készült fel a világhírnévre - bár már adott ki lemezt, de az egy volt a sok közül, és rá kellett jönnie, nem lehet egy következő Jay-z, mert abban Jay a legjobb.. -, a háttérben kellett maradnia, és megharcolnia azzal a világgal, amit munkája kapcsán látott. Hiszen persze, ő is vágyott arra, hogy világsztár legyen, de inkább a fényt és a csillogást akarta, és nem vette észre, hogy pl. Jay-z is a maga módján egy üzenetet ad át. Meg kellett találnia a saját üzenetét, és meg kellett tanulnia a gépezet mögé látni. Ez teljesen megváltoztatta a nézőpontját. 

large-2_2.jpg

Onnantól pedig, hogy elfogadta, a háttérben van és neki ez bőven elég, mert őt az inspirálja, hogy Gwen Stefaninak ír egy slágert, valami elindult. Valami, ami egészen odáig nem tudott, mert nem volt még készen rá. Elképesztően zseniális hozzáállással áll ahhoz, amit elért, követendő példa. Tudja, hogy enélkül az út nélkül képtelen lett volna elérni idáig, azok nélkül az emberek nélkül, akik elmondták neki, hogy különleges, és van benne valami... 

Az alkotás számára is megjósolhatatlan módon történik: az egyik opció, amikor boldog, és elkezd írni, mert csak úgy jön, a másik, amikor pedig annyira üresnek érzi magát, ötlettelennek, hogy egyszerűen csak annyi marad számára, hogy nyitott marad. Ez a két útja annak, ahogy listavezető dalai megszületnek. 

A HAPPY-ről is mesél, arról, hogy milyen akadályokba ütközött az alkotási folyamat során. Az elképzelés az volt, hogy egy olyan dalra van szükségük a Gru-hoz, ami arról szól, hogy milyen, amikor a világ legelzárkózottabb embere - pl. Gru - szerelmes lesz. Hogy az milyen érzés. Kilenc dalon át vezetett az út a HAPPY-ig, addig túlgondolta, más oldalról közelítette meg, miközben végig ott volt előtte a megoldás. Akkor aztán a legegyszerűbb módon indult neki: hogyan képzeli el a boldogság dallamát? Akkor aztán jött az egyház- lásd Oh happy day -, és a dallam már meg is volt a fejében, utána pedig a szöveg is hamarosan megszületett.

Hogy gondolta-e, hogy valaha ekkora sikere lesz a HAPPY-nek? Nem. Tátott szájjal bámulta, amikor a dal saját útjára indult, és emberek ezrei készítettek a dala által inspirált videót. Innentől kezdve ez már nem a sajátja volt, hanem az embereké. Neki csak annyi dolga volt, hogy lehozza azt a valamit, amire az embereknek szüksége volt, ahogy elmondja, ő csak egy vessző a mondatban, és nagyon boldog, hogy az lehet, mert az vezetett odáig, hogy az egész világ a HAPPY-t dúdolja. 

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása