eng hun

dream big. achieve it. find a motivator

a hírnév és a rehab komment komment

a hírnév és a rehab

By: ON 2014. április 18.

A siker nem válogat. Nem nézi az életkort, semmit, csak jön, ha eljött az ideje. Ha hozzád kell tartoznia. Az eszközeit ő válogatja meg: edzeni fog végig. Minél nagyobb üzenetet kell átadnod, annál nagyobb leckéket kapsz. Fájni fog, de megéri. A leggyengébb pontodon fog szorítani, hogy alkoss, hiszen tökéletesen tisztában van azzal, hogy anélkül, hogy kimozdulj a komfortzónádból semmit sem fogsz tenni. Anélkül csak benned marad valami, a késztetés, de soha nem kezdesz bele. Hiszen mindenkinek megvan a maga üzenete, de ahhoz hogy ezt használni is tudja, mélységeket kell megélnie - vajon a legnagyobb válallkozások miért a legnagyobb csalódásokból, szerelmi bánatokból születnek?. Nagyon komoly mélységeket. Mindenkiben van valami, ami változást hozhat a világra. Egy üzenet, amivel mindenki másképp bánik. Van, aki használja, mások pedig megfutamodnak előle, mert túl nagy fájdalommal jár az, hogy tudják, mit hordoznak magukban.

edfde5583b0a62af4df0d66e1dd48319.jpg

Van egy téma, amiért megőrülök. Egy út, egy folyamat, ami élethosszig tart, kezdve a pillanattól, amikor először érzed, hogy valamire születtél. Onnantl aztán jönnek a lépések és a találkozások, amik ebben megerősítenek, a pillanat, amikor rájössz, hogy mire születtél, a sok munka, amit belefektetsz, az áldozatok, a megaláztatások, a csalódások, amik nélkül képtelen lennél azzá válni, aki aztán belenő abba az életbe, amit mindig is érzett magában - hogy aztán átadhassa az üzenetet, amit csak ő tud átadni. Az izgalmas rész csak ezután jön: hogyan dolgozod fel a sikert, mire használod és hogyan, na meg persze a vele járó elvárás - amiről egy előző bejegyzésben szó volt - milyen hatással lesz rád és hogyan dolgozod azt fel. Láttunk már sok világsztárt meghalni - a héten pl. volt, aki öngyilkosságot kísérelt miután levágta a péniszét.. -, de ha nem kukkantasz a kulisszák mögé, akár még úgy is gondolhatod, hogy jó dolgukban nem tudnak mit csnálni... Holott nem minden esetben van erről szó. A sztori néhol sokkal mélyebben gyökerezik. 

Demi Lovato célcsoportja nem én vagyok, ez azért tiszta sor. De. Van neki egy üzenete és egy sztorija, ami viszont rohadtul célba talált. Annyira, hogy végig is néztem a Stay Strong - Maradj erős - címen kiadott dokumentumfilmjét, ami a rehabon töltött időszakáról és az azt követő harcokról szól. Nem, ő történetesen nem a droggal küzdött, valami teljesen mással. Táplálkozási problémái voltak, méghozzá elég komolyak - vagy ahogy ő mondja, még vannak is, hiszen a függőség nem valami olyan dolog, amit ki tudsz kapcsolni egy életre. Minden áldott nap el fog kísérni, a kérdés csak az, hogy mennyire maradsz erős, és mondasz nemet a kísértésnek. 

Képzeld bele magad a helyzetébe. Már gyerekkorodban a kamerák kereszttüzében éled a hétköznapjaidat, anélkül, hogy bárki felkészített volna arra, hogy mi fog rád várni, vagy bárki segített volna neki abban, hogy mit hogyan kezeljen. Senki sem volt körülötte, aki fel tudta volna készíteni.. Ő csak egyetlen dolgot érzett: a depressziót már 7 éves korától kezdve, hiszen sohasem volt lapos hasa, így megállás nélkül kisebbségi komplexussal küzdött. Ezen a helyzeten az már csak rontott, amikor példaképet csináltak belőle, miközben már ezalatt az időszak alatt is rengeteget járt bulizni, gyógyszerezte és vagdosta magát, vagy épp a bulímiájával volt elfoglalva. Hazugságban élt, egy mű világban, amiből semmi sem volt igaz. Hatalmas nyomás nehezedett rá, és ártani akart magának, ezért kezdte el vagdosni magát. Az éheztetéssel már csak rontott a helyzetén: úgy gondolta, hogy majd azzal, hogy egyáltalán nem eszik, ő is úgy fog kinézni, mint a többiek. 

3dda89cfdb1a536d1be8a6fc764227cc.jpg

Sokáig mindig másokhoz hasonlítgatta magát, és úgy gondolta, hogy ő még csinál annyira durva dolgokat, mint XY. Ez volt a legnagyobb hiba, mert pontosan emiatt nem vette észre, hogy baj van. Turnézott, filmeket forgatott, zenét írt, új dalokat énekelt fel, és ez ment reggeltől estig, ami teljesen kimerítette annak ellenére is, hogy ez az élete. Akkor aztán egyre inkább elveszítette a kontrollt az élete irányítása alól, míg végül a szülei ültették le 2O11-ben, hogy most akkor vagy rehab, vagy megöli magát, ha így folytatja. 

Gondolj csak bele.. Milyen érzés lehet úgy összeroppanni, hogy egy egész világ figyel? Hogy látják, hogy mit művelsz magaddal, de te inkább felvállalod, mert ezzel is segíteni tudsz fiatalok millióinak, akik Demi hatására végül beszéltek szüleiknek problémájukról, és már kezeltetik magukat... Nagyon nagy teherként lehet ez jelen Demi életében, de a már említett előző bejegyzés konkluziójára már ő is rájött. El is mondja, hogy van valami, aminek célaj van azzal, ami vele történik, és ő csak egy eszköz, hogy az üzenetet átvigye a rajongóinak. Aztán meg mesél arról is, hogy tökéletesen tudja, hogy a problémái egész életében végig fogják követni.. A kérdés csak az, hogy mi lesz akkor, ha lesz egy sokadik rehab is, és mondjuk feladja? .. úgy, ahogy már annyian tették.. Persze más interjúkban beszél alkohol- és drog problémáiról is, hiszen a rehab után volt, hogy a repülőre nem tudott felmenni anélkül, hogy alkoholt vagy kokaint csempészett volna fel.. A világ összes segítségét megkapta volna, de nem akarta.  Ráadásul akkoriban került az anyja is rehabra - szintén táplálkozási problémákkal.

Mi van akkor, ha valaki nem bírja el a feladatát? Ha egészen a halálba üldözi magát azzal, hogy állandóan megbukik a függőség elleni úton? Mindenkiben ott van az erő, ami ahhoz szükséges, hogy megoldja a feladatát, a kérdés, hogy mikor érti és tapasztalja meg, hogy mekkora ereje van... Az élete erre edzi. Arra, hogy megmutassa, hogy bármilyen nehézségeid vannak, elég erős vagy, és menned kell előre. Az ő életében nincs szabadnap. Ha beteg, ha fáradt, bármi van, ugyanúgy ki kell állnia a színpadra, vagy fotózkodnia kell a rajongóival, hiszen, ahogy elmondja "NÉLKÜLÜK SENKI LENNÉK".

Senki sem vette észre, hogy baj van. Csak aztán később rájött, hogy ez egyedül annyira nem vicces az első osztályon kokainozni, vagy Sprite-os üvegben vodkát felcsempészni a gépre.. Csak bízni merek abban, hogy lesz elég ereje, és soha többet ne gondolja azt, hogy lehet, hogy jobb lenne a világ nélküle.. Hogy lesz ereje ahhoz, hogy végigvigye a küldetését anélkül, hogy a sokadik rehab után egyszer végül a halál mellett döntsön, mert úgy érzi, hogy megbukott. 

 

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása