eng hun

dream big. achieve it. find a motivator

Justin Timberlake: "Aznap este megittam egy üveg whisky-t" komment komment

Justin Timberlake: "Aznap este megittam egy üveg whisky-t"

By: ON 2014. május 12.

"Use your life as a class." - erről szól Oprah Master Class c. műsora, ami idén 4. évadjához érkezett. A tegnapi Justin Timberlake premierrel indították el az új évadot. Azzal a valakivel, akit amikor előadás közben nézel, úgy tűnik, mintha az egész olyan könnyű lenne. Ahogy meséli is, gyakran hallja, hogy "you make it look easy". Pedig ez az egész nem annyira easy, mint amennyire gondolnád. Csak épp egy dolgot nem szabad elfelejtenünk. Van, aki erre született, van, aki nem - de aki erre született, milliószor több energiát fektet bele, még annál is nagyobb csatákon megy keresztül, mint gondolnánk.. 

timberlak.jpg

Justin előadóművésznek született. Már a gyerekek között sem találta a helyét, érezte, hogy benne valami más. Nagyon más. Hamarosan a templom kórusában kötött ki, ahol hamar megbarátkozott a színpaddal. Meg is jegyzi viccesen, hogy tök mindegy, hogy jól énekelsz, vagy rosszul, ott minden dal végén elhangzik az Ámen. Sokkal többet jelentett neki az, hogy ott áll a színpadon és énekel, mint az, hogy a srácokkal játsszon. 

Életének első fordulópontja az a pillanat volt, amikor egy tehetségkutatót nem nyert meg, ugyanis ez vezette őt egészen a Mickey Mouse Club-ig. Megkérte az anyját, hogy töltsenek egy hétvégét Disney World-ben, így beszálltak a kocsiba, és már mentek is. Ám a reklám alatt volt egy fél perces szpot, ami Ryan Goslingot és Britney Spearst is a meghallgatásra csábította. Akkor Justin összenézett az édesanyjával, és eldöntötték, miért ne. A meghallgatás előtt egy órával kezdett el készülni, megmutatta, hogy mit tud, és végül bejutott. 

Bár csak két évig tartott a Mickey Mouse Club, mégis az ott szereplők életére akkora hatással volt, hogy örökre feltette őket a térképre. Azzal, hogy bezárul egy ajtó, egy új nyílik ki. Justin életének első nagy leckéje pont erről szól: bízz abban, hogy az életnek mindig van egy jobb terve számodra. Ha egy kaput nem nyit meg, azt csak azért hagyja zárva, hogy tovább haladj, és rátalálj arra az ajtóra, ami csak neked akar megnyílni. Neked csak be kell lépned, és tenned a dolgodat. 

Két év alatt nagyon sokat tanult, főleg arról, hogy hogy mi mutat jól a színpadon és mi nem. Akkor aztán egy életre beleszeretett a színészkedésbe. Persze ennek is vége lett, ugyanis csak 2 évadot forgattak. Akkor ismét elkezdett iskolába járni, de ő már nem ugyanaz a gyerek volt, ő volt a srác a TV-ből, akinek kétszer többet kellett dolgoznia azért, hogy barátai legyenek.

Az édesanyja csak annyit mondott neki:

".. tudnod kell, hogy van benned valami, amit ki kell hoznod magadból, viszont ez még több kihívással jár. Teszteli a karakteredet, de csak azért, mert tudni akarja, hogy mennyire gondolod komolyan. Neked ez természetes, de másoknak nem az. SOHA ne felejtsd el, hogy ez nem jelenti azt, hogy jobb vagy bárkitől. Lesz egy pont, amikor rájössz, hogy neked mindig sokkal keményebben kell dolgoznod, mint másoknak."

justin-timberlake-pictures1.jpg

Akkor aztán 14 évesen egy újabb telefonhívást kapott, ugyanis akkoriban volt egy srác, aki szeretett volna egy együttest alapítani. Felhívták Justint, hogy érdekli-e. Akkor rájöttek, hogy még szükségük van másokra is, az édesanyja pedig támogatta. Ha sikerül, sikerül, ha nem nem. Ahogy annak idején volt egy Disney World-ös hétvége, most a srácokkal töltöttek egy másikat, amiből egy egész hét lett, mire az akkor megalakuló N-sync mind az öt tagja szép lassan beszivárgott. Eldöntötték, hogy megpróbálják és adnak egy esélyt maguknak. A kiadói szerződés után elkezdtek Európában turnézni, ám mire visszaértek Amerikába, szupersztárok voltak. Ekkoriban kapták meg az első 1O OOO dolláros csekküket. El sem hitték, hogy ez az egész velük történik.

A kövektező album még nagyobb őrületet keltett. A Times Square teljes egészében le volt zárva, Justin mondta is a többieknek, hogy jól nézzétek meg, emlékezzetek erre a pillanatra, ilyet soha az életben nem fogtok látni. Az új albumból két nap alatt 1 milliót adtak el. "Emlkészem az érzésre, akkor tudtam, hogy már soha többet nem lesz semmi sem olyan, mint most."

Aztán idővel megváltoztott minden. Elérkeztek a pillanatig, amikor már több százezer ember előtt léptek fel, Justin akkor érezte először azt, hogy ő ezt nem tudja tovább csinálni. Egy kis hang folyton azt súgta neki, hogy "PRÓBÁLD KI MAGAD!". Meg is tette, hiszen nem volt más választása. Bár mindene megvolt, szupersikeresek voltak, valahogy mégis jobban izgatta az, hogy megtalálja a saját hangját. Elképesztően nehéz volt kilépnie a világ egyik leghíresebb együtteséből, de érezte, hogy változik a zene, változik az a stílus, ami őt élteti, és ennek így nincs értelme. Nézzétek meg a mostani sikercunamit, amit elindított. Néha csak merni kell kilépni a biztosból, a sikerből, a kényelemből, és kockáztatni, hallgatni a megérzésre, ami azt mondja, máshol a helyed. És ha az a kis hang azt súgja, hogy máshol kell lenned, megéri hallgatni rá, és elindulni rajta. Justin esetében sem volt ez másképp...

jt-mj.jpg

Akkor aztán jött egy hívás Michael Jackson-tól, aki közös dalt szeretett volna vele készíteni. Justin próbálta rábírni, hogy az együttessel csinálják meg, de Michael meg volt győződve arról, hogy neki Justinnal kell dolgoznia. Akkor jutott el először Justin agyáig a gondolat, hogy akár szóló karrierbe is kezdhetne. Ő például a közös fellépésük előtt sohasem látta Michaelt színpadon. Számára mindig a dal vagy a film volt a motiváló, nem az egyénekért volt oda őrült módon, hanem azért a valamiért, ami az alkotási folyamat végén születik. 

Amikor a legközelebb megcsörrent a telefonja, az már Mick Jagger volt, aki szerette volna, ha egy fesztiválon Justin is fellép, aki köpni-nyelni nem tudott a telefonban. Persze igent mondott. Ahogy meglátta a nevét az AC/DC vagy a Rolling Stones neve mellett odasétált a szervezőhöz, hogy ti biztosak vagytok ebben? Azok voltak. A közönség viszont megdobálta. Először csak 1-2 vizes palackot kapott, majd később már vagy száz repült felé. Vehette volna személyes sértésnek is, ráadásul az MC is feljött, hogy befejezheti, ha szeretné, ő csak annyit mondott hogy "amit elkezd, azt befejezi." Akkor aztán lelépett a színpadról, majd a Rolling Stones oldalán ment vissza, amihez a történtek után már semmi kedve sem volt - ám hamar rájött, hogy ezek az emberek csak részegek, és ugyanúgy dobálják őket is. Ezután az este után egy üveg whisky-t húzott le.

A legértékesebb dolog, ha szereted azt, amit csinálsz, és az a cél, hogy fejlődj. Semmi más nem számít. Mindig tegyél úgy, mintha kezdő lennél, hiszen akkor még mindig azt mondhatod, hogy te nem tudod, hogy ezt hogyan kell megoldani, de valahogyan biztosan menni fog. Tanulj másoktól, próbálj ki új dogokat. Senki sem hitt abban, hogy Justin szóló karrierje berobbanhat, mégis sikerült neki. Rengeteg energiát tett bele, és ment a megérzései után. És bár Justin az az ember, akinél tényleg úgy néz ki, mintha minden könnyedén menne számára, egy dolgot nem szabad elfelejteni: az az ember, aki ilyen tehetséggel született arra van kárhoztatva, hogy mindig sokkal többet dolgozzon, tanuljon, mert nem teheti meg a tehetségével azt, hogy elpazarolja. És bizony a tehetséget fenntartani csak gyakorlással lehet. Édesanyja gondolatai megpecsételték életét, Justin a mai napig is úgy tekint magára, mint egy kezdő, aki tanulni akar - pontosan ezért sikeres. 

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása