eng hun

dream big. achieve it. find a motivator

ha nem lenne Jim Carrey komment komment

ha nem lenne Jim Carrey

By: ON 2014. június 21.

Jim Carrey beszéde az elmúlt hetekben vírusként járta be az internetet. A teljes verziót persze jóval kevesebben nézték meg, mint a kiragadott egy perces részletet, úgyhogy van értelme vele foglalkozni, tekintve, hogy sokan a teljesség igénye nélkül sétáltak tovább, holott lehet, hogy lett volna még abban a videóban harapnivaló. 

_45b1330d3bf78f88c98c8_07289-post.jpg

Jim Carrey festményei egyre híresebbek, az előadásának a magját ezek a képek adták, ugyanis azzal a céllal születtek, hogy hatással legyenek az emberek életére. Az egyik kiállításán nyilatkozta, hogy több száz órát tölt csupán egyetlen mű elkészítésével, ami nem egyszerű,
tekintve az érzelmi hullámvasutat, amit a készítés során élt meg.
Vigyázat, s
zupertökéletesen felépített, inspiráló gondolatok következnek Jim Carrey-től.

Jim Carrey nehéz körülmények között nőtt fel, így hamar megtanulta, hogy milyen az, ha valaki csak a hitére számíthat. Már fiatal korában is gyakran elképzelte azt az életet, amit most él, csupán azért, mert attól jobban érezte magát. Nézd meg. Összejött neki. Édesapja mondatai a mai napig kísérik életét: 

"Elbukhatsz abban, amit nem akarsz, de legalább lehet esélyed arra, hogy azt csináld, amit szeretsz." 

Eltöltheted az életedet azzal, hogy olyan szörnyeket képzelsz magad elé, amelyek nem is léteznek, vagy akár aggódhatsz is a jövőd miatt, teljesen feleslegesen teszed, hiszen a pillanatban hozott döntéseid határoznak meg mindent. Az, hogy azokat félelemmel töltve éled-e meg, vagy anélkül.

f57f3e5ee55_66d6_8bd22d39e_f-post.jpg

"Én vagyok a példa arra, hogy csak az univerzumot kell kérned, hogy megtörténjen az, amire vágysz." 

"Te hogy tudod szolgálni a világot? Ha van valami, amit akarsz, csak menj és csináld" - mondja Jim Carrey, és mennyire igaza van. Az, hogy mások életére hatással tudj lenni, a legértékesebb dolog a világon. Hiszen csak az számít, hogy te jól érezd magad abban, amit csinálsz. Ne törődj azzal, hogy ki mit mond, hogy ki néz hülyének vagy ki kritizál, te csak tedd boldoggá magad. Csak ez lehet az életed célja. Igen, persze, lesz, hogy minden összedől körülötted, vagy hogy semmid sem marad, sőt, akiket szeretsz eltűnnek az életedből, de van valami, ami mindig megmarad: te önmagadnak. 

Gondolj csak bele. Mi történt volna akkor, ha Jim Carrey nem vállalja fel a benne lakozó őrült művészt? Azt, aki a filmekben nyújtott teljesítményével teljesen átírta a filmtörténetet? .. szegényebbek lennénk egy nagyszerű színésszel. Még jó, hogy mert. Még jó, hogy neked sincs más választásod. 

Hagyd, hogy lerohanjanak, hagyd, hogy megtapasztald az önmagad felvállalásából adódó támadásokat, mert addig, amíg nem fáj, amíg nincs nehézség az életedben, nem fejlődsz, egy helyben toporogsz. A toporgásnak pedig nincs értelme. Harcolj, vesd bele magad a csatába, hiszen csak így találhatod meg azt a valamit, ami boldogságot okoz. Félelmetesnek tűnik? Igen, az lesz. Na és? Abba még félelmetesebb belegondolni, hogy a saját életed nélkül éled le a hátralévő éveidet, valakinek hazudva magad, aki ne mis te vagy. 

"picking up the light and daring to been seen" 

f1f42cc0-e66a-11e3-8608-5d9ab139dc43_Carrey-painting.jpg

Tudom, hogy milyen nehéz felvállalni valamit, amiben hiszel - főleg, ha egyébként is sok a gonosz ember körülötted. De tudod mit? Nekik sohasem tudsz megfelelni, hiszen ők azok, akik mindig találnak valamit, amibe beleköthetnek, valamit, ami nem elég jó nekik. Ha hosszú a hajad, az lesz a bajuk, ha rövid, akkor meg az. Mindenbe bele fognak kötni. Neked csak egy dolgod van, maradj süket és csináld a dolgod. 

Találd meg azt a valamit, amiben ha elmerülsz, boldognak érzed magad, mert akkor teljesen megváltozik a kisugárzásod. Onnantól ragyogsz. Ha pedig ezt a fényt meg mered mutatni másoknak is, minden meg fog változni az életedben, ugyanis annál többet senki sem tehet, minthogy mások sorsát pozitív módon befolyásolja. Valójában pedig mindenki a fény felé fordul - még az is, aki retteg tőle.

01b716ef40ed464d_64052_64859-post.jpg

"INKÁBB KINT LEGYENEK A GONOSZOK, MINT BENT"

Neked csak azzal kell törődnöd, hogy benned mi van. Ne érdekeljen, hogy ki bánt, hogy ki támad, az az ő bajuk, az ő gonoszságuk, az ő szegénységük, a meg nem értettségükből, a frusztráltságbóll adódik. Mindenkiben megnyom az adott sztori egy gombot, és a válasz csak a saját fájdalmuk, sértettségük lehet. Az egész nem rólad szól. Ha bántanak, csak azért teszik, mert túlságosan hasonlítasz hozzájuk, vagy mert neked sikerült valami, ami nekik nem, és ezzel szembesíted őket.. Az, ami vagy, egyszerűen csak rémületet kelt, hiszen látják, máshogy is lehet élni.. Ami félelmetes. Hogy miért? Mert nem merik felvállalni azt, hogy meglépik a saját álmaik felé vezető út első lépését. Mert mit szólnak a barátok, és mi van, ha nem sikerül.. Úgyhogy inkább bántsuk a másikat, hogy soha ne emlékeztessen arra, hogy lehetne másképp is. 

De te csak menj tovább. Ne félj valami nagyot alkotni, ugyanis a képességeidnek nincs határa. Nincs olyan, hogy le vagy korlátozva, bármi, amit el tudsz képzelni, megvalósulhat, ha elég munkát teszel bele. Nincs limitálva az, hogy mi történhet meg, csak te szabhatsz gátakat magadnak. 

Ha pedig valami nem tetszik, a reset gombot bármikor megnyomhatod és újrakezdhetsz mindent. Nyomkodd addig, amíg nem jutsz el oda, ahol boldog vagy. Amíg ő létezik, nem történhet gond. Nem hagyhatod abba, amíg nem sikerül. Az egód próbálja majd elhitetni, hogy nem vagy képes arra, amit el szeretnél érni, de ne higgy neki, hiszen már rég benned van az, amire születtél, csak merned kell elhinni és dolgozni rajta. 

Tudd, hogy mit akarsz - akard azt, ami boldoggá tesz. Kérd, hogy megtörténjen, és fejlődj, hogy kiérdemelhesd a jutalmadat. De semmiképp se akard tudni, hogy milyen úton jön. Hiszen mindig nyílnak ki új ajtók, olyanok, amik eddig nem léteztek. Csak merd kinyitni a szemed, és megkockáztatni, hogy akkor sincs gond, ha az ajtó, ami mögött úgy gondolod ott rejtőzik minden, amire vágysz nem nyílik, hiszen az életnek mindig van egy sokkal jobb terve számodra. Olyan, ami boldoggá tesz, teljessé, ami biztosít arról, hogy megéri harcolni. 

"hope walks to the fire - faith leads over it"

Jim Carrey Painting 2.jpg

 

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása